Du är här

Hem » Industritjänster

Yrkesskola

Vi vill här presentera synpunkter för att underlätta anskaffningen av vettiga verktygslösningar till läroanstalter

Det fanns en tid då verktygsimportörerna hade egna säljare,med demomaskiner i väskan, och flitigt besökte skolorna. Dessa försäljare presenterade aktivt de produkter som var tekniskt dominerande.Oftast var det praktiska demonstrationer med en vettig balans av antalet maskiner .Man kunde berätta och förklara i det närmaste allt om produkterna .Naturligtvis var detta enkelt då man hade ett märkbart begränsat sortiment.

På senare tid har försäljningen färdats i en riktning,där de flesta handlar via verktygskedjor som endast presenterar produkterna visuellt. Av den anledningen har de produkter som kräver en djupare vetskap lämnats utanför sortimentet. Vilket leder till att eleverna får använda de maskiner som finns till hands,även om de inte passar för ändamålet. De alternativ som marknaden erbjuder är oftast även bättre och säkrare ur arbetsmiljösynpunkt. Att förbereda eleverna för den industriella verkligheten borde ju även innebära att de får tillgång till de verktyg som praktiskt nyttjas av industrin.

Ett exempel är rörfasning, där man på skolorna oftast har enbart en stationär maskin att arbeta med.På verkstadsgolvet kan man oftast inte flytta rören utan använder därför portabla rörfasnings-maskiner.

Med detta sagt menar vi inte på något vis att förkasta de fördelar som ju ekonomiskt finns genom handeln med verktygskedjor. De ger i många fall ett bra grund för inköp. Dessutom finns det säkert lysande undantag med försäljare som verkligen har koll på det jättesortiment av produkter som kedjorna har. Vi vill bara upplysa om riskerna som finns om man jämför en billigare volymprodukt med en dyrare märkesvara. Kvalitén och livslängden är ju förstås den uppenbara skillnaden.Men ta även i beaktande vibrationsnivån och ljudnivån på de verktyg som används.Även ”Atex” utrymmen bör beaktas,då vissa maskiner ej får användas där.

Industrin har lärt sig att dessa billiga verktyg faktiskt blir dyrare i form av sjukskrivningar av tex. ”vita händer”. Dessutom finns det såklart pengar att tjäna då produktionsfarten ökar med rätt verktyg på rätt arbetsstation, och om arbetaren upplever jobbet enklare,säkrare och roligare så har man vunnit på alla plan.

Erbjudande till alla instutitioner för utbildningssyfte:

I tidernas begynnelse jobbade vi mycket med försäljning av reparations svets-material.Men nuförtiden ligger koncentration mer på maskinförsäljning,eftersom marknaden och behovet har förändrats.Tendek ämnar därför avsluta denna sektor och vill nu tömma lagret,genom att erbjuda svetselektroder från Magna till mycket förmånliga priser, för att man i utbildningssyfte ska få utföra reparationer med kavalitets-elektroder.

Magna,Castolin och Certanium har sedan 50-talet varit,och är ännu idag, värlsledande inom detta gebit.

Om ni handlar för minst 300€,drar vi av 60% på ordinarie pris! (så länge lagret räcker)

så ger vi en offert!