Olet täällä

Etusivu

Tuotteet

Tendek tarjoaa runsaan valikoiman tehokkaita ja turvallisia työkaluja teollisuuden tarpeisiin.
Oikealta pystyt selaamaan tuotteita tuoteryhmittäin
.

Uusi tärinä-tiedosto, "TEMA":

Kotisivuillamme esillä olevien koneiden teknisiin tietoihin on lisätty tärinämittaustuloksista kerättyä tietoa. Kutsumme kehittämäämme ainutlaatuista järjestelmää nimellä TEMA. Lyhenne tarkoittaa "Tendekin mitattu arvo", eli mitatut tärinäarvot  suoraan asiakkailta  heidän työjaksoista tai konevertailuista.

Tämä tärinäluku kertoo kuinka paljon käyttäjä altistuu käsi/ranne-tärinään kun konetta käytetään normaali olosuhteissa kulloinkin käytössä olevilla varusteilla. Valmistajien tärinäarvot perustuvat koneen käyntiin rasittamattomassa tilassa, TEMA taas on keskiarvolukema tehdyistä työsuoritusmittauksista. Tulokset päivitetään säännöllisesti. (Jos TEMA-arvo puuttuu se johtuu yksinkertaisesti siitä ettei toistaiseksi ole riittävän monta mittausta suoritettu luotettavan keskiarvon saamiseksi).

Järjestelmä on kehitetty koska haluamme teollisuuden huomioivan toisinaan jopa poikkeuksellisen suuren eron tehdasarvoissa ja TEMA järjestelmässä. Poikkeamien suuruus johtuu ensijaisesti mittausjärjestelmistä, eli edellä mainituista, mutta myös eri konerakenteista.  Merkittävänä seikkana TEMA lukemassa tulee myös huomioida että eräät koneet saattavat aiheuttaa rasituksessa alhaisemman tärinälukeman kuin tyhjäajossa.

Mittauskokeemuksiimme ja saatuihin tuloksiin viitaten haluamme painottaa kuinka tärkeää on mitata tehdaskohteiden todelliset olosuhteet. Näin saadaan vahvistusta toimenpidetarpeisiin niin kone ja tarvike vaihtoehtoihin, työolosuhteisiin, työtekniikkaan, työn mahdollisiin jaksotuksiin sekä koulutuksen liittyen.

TEMA menetelmällä olemme keränneet tietoa muidenkin konevalmistajien tuotteista. Kaikki tiedot yhdessä muun asiantuntemuksemme kanssa ovat luonnollisesti asiakkaidemme käytettävissä. Näitä tietoja hyödyntäen voimme yhdessä etsiä parhaita työmenetelmiä, ennenkaikkea työn tehokkuuden, työhyvinvoinnin ja terveyden osalta.