Olet täällä

Etusivu

Tärinämittaus ja koulutus

 

Visiomme: Haluamme vähentää turhaa tärinää teollisuudessa!

Eläkeiän nosto aiheuttaa yhteiskunnallisia haasteita ja vastuuta terveellisemmän työympäristön puolesta. Tendek tarjoaa ohjelman missä tavoite on vähentää turhaa tärinää työympäristössä. Ohjelma sisältää nopean käytännöllisen tavan missä erikoiskäsineen ja taskuun esim. sijoitettu tallennuskiekko kerää langattomasti työn aikana suoritetun tärinän ISO-5349 ja EU-direktiivin 2002/44/EG (AFS 2005:15) mukaisesti. Tämä kehitetty menetelmä on valittu "Paras testissä" USA:ssa ja myös työterveysviranomaisten hyväksymä ja käyttämä.

 

Tärinämittauksen suorittaminen on konkreettinen askel kartoittaa kuinka paljon työntekijä altistuu päivittäisessä työssään. Kartoituksen pohjalta suoritetaan dokumentaatiota tilanteesta ja vaihtoehtoisia toimenpiteitä miten yritys tulisi toimia välttääkseen tärinän aiheuttamia sairastumisia ja joka tapauksessa lisätä työn tehokkuutta ja viihtyvyyttä.

Tendekin kehittämä TEMA järjestelmä (tallennettu tietokanta mittauksista ja konekohtaiset keskiarvotulokset) antavat hyvät edellytykset toimenpideohjelmien laatimiseksi ja neuvonantoon eri työolosuhteista, työtekniikasta ja konevaihtoehtoista.   

Haluamme korostaa työntekijän ja työnantajan yhteistyötä työolosuhteiden kehittämisessä. Halu parantaa ja oppia ymmärtämään eri työmenetelmien vaikutukset ovat aitoja. Suoritettujen mittauksien yhdistettynä toimenpideohjelmiin, kone /menetelmä vertailujen ja koulutuksen osalta ovat saavuttaneet hyvän ilmapiirin missä on selkeästi yhteiset tavoitteet.

Kustannukset ovat vaatimattomat verrattuna siihen mitä yritys voi saavuttaa pienentämällä sairas poissaolot ja mahdollisuudesta lisätä työn tehokkuutta. Lisäksi mahdollisuudet sekä alennettuun vakuutusmaksuun ja koneinvestointiin ovat olemassa hyvin suunniteltujen ja toteutettujen mittauksien jälkeen.

Ennakkoon aktiivinen ”ajatella ensiksi” pätee!

Yritykset jotka ovat tähän ohjelman meitä tilanneet ovat mm: AKT, Best-Hall, Boliden, Ekeri/Ekement, Enva Tech, Finn-Marin, Häggblom, Kewatec, LKI-Käldman, Nautor, NTM, Ruukki/SSAB, Tevo Lokomo, Uponor, Valmet Power ja Valmet Technologies.

Kaikki konevalmistajat tulisi työskennellä ja huomioida EU-direktiivit vähentääkseen tärinään altistumista. Teemme yhteistyötä mielellään kaikkien toimijoiden kanssa. Konevalmistajista mm: Atlas-Copco, Nitto-Kohki ja Kuken-tools ovat aktiivisia. Luonnollisesti teemme yhteistyötä myös työterveyspalveluyrityksien kanssa kuten esim. SK Protect Oy. Työterveysasemat paikallisesti ovat tärkeitä ja erityisesti Työterveyslaitoksen tuki.

Asiakkaiden toivomuksien/mittauksien sisältö tarjotaan palvelu Teollisuuteen ja Koulukuntaan Tendekin, tai maan kattavan rakenteilla olevan verkoston kautta.

Tervetuloa mukaan tuottoisempaan ja terveellisemmän työympäristön puolesta! Ottakaa yhteyttä ja pyytäkää tarjousta!

Katso video Tärinäkoulutuksesta: 

Lisää faktaa ja vinkkejä tärinäasiasta löytyy täältä: