Du är här

Hem » Industritjänster

Rörindustrin

Tendek har tagit sig in i rörindustrins utmanande krökar. Av programmet som erbjuds finns det flera orsaker att fördjupa sig i lösningarna. En orsak till intresset är det faktum att omständigheterna kring rörindustrins behov är ofta svårlösta, tidspåfrestande och kräver bra planering, goda verktyg och noggranna kunniga arbetare som utför det praktiska. Att rörindustrins arbetare ofta är upskattade och får rätt bra betalt är inte utan orsak. Från Tendek erbjuder vi flera högklassiga verktygs-alternativ för detta segment.

År 2017 startade vi ett samarbete med Holländska COPIER. Detta innebär att vi kan erbjuda utmärkta stationära fasmaskiner för ALLA rördimensioner.

Beaver 24 SHW

Från Ø 219 till 630 mm, väggtjocklek upp till 45mm

Stora bilden visar en Beaver 24 CNC

Här presenteras flera maskiner för fasning av rör:

ERM-familjen lämpar sig för stål och rostfritt när godstjockleken är mellan 5-16 mm, och på övriga material såsom aluminium,koppar,plast och glasfiber, upp till 50 mm.

ERM-34SP

Mångsidig maskin som lämpar sig både för raka rör och raka plåtar. Passar för alla rörstorlekar från 80 mm och större. Tacksamt för arbetet är om det finns roterande rullbord varvid man endast sätter maskinen på röret som roterar.

 

ERM-34SA

Eftersom krökar och T-stycken ofta har tjockare gods än linjerören, krävs ibland även fasning på insidan för att få en mjuk övergång.Med maskinen kan du fasa 22, 30, 45 eller 60 grader på alla rördimensioner från 100 mm och uppåt. Rörkrökar bör gärna vara större än 160 mm. Maskinen fasar givetvis både raka plåtar och plåtar med svängar.

 

ERM-34PC

Fasning av rörkrökar på utsidan utförs med denna maskin. Lämpar sig bäst på storlekar mellan 140 mm – 400 mm. På större fungerar det lättare med tilläggsutrustning.

 

ISP och ISE

Med detta program kan du bekvämt utföra fasning, då det även är fysiskt lätt att utföra även om det dagliga behovet är stort. Precisionen är perfekt och utförandet ekonomiskt. I maskinbeteckningen står P:et för "pneumatisk" och E:et för "elektrisk".

OSP och OSE

Maskinen med vilken du kapar och fasar samtidigt. Utmärkt framförallt på stora och tjockväggade rör.

Klicka på bilden för mer info: ISP/OSP

 

NITTO

Från Nitto-programmet hittar du AMB-0307 eller EMB-0307 som lämpar sig för tunnväggade rör när behovet är begränsat och man kanske för övrigt också vill ha en mångsidig handmaskin.

 

CEVISA

Med Cevisa utför du fasning framförallt när rören inte är alldeles för långa, eftersom matningen då är aningen besvärligare att utföra.

För borrning av rör erbjudes som alternativ Nitto Magnetborrmaskiner med stativ för rör,eller Drillmate med Vacforce-programmet eller Borrstöds-stativet vilket betydligt underlättar utförandet av arbetet. USA modellen Saddle-Up ger precision i arbetet eftersom den är stabil och utrustad med vattenpass så att du får rören rätt riktade.

Atra Ace Borrstöd Saddle-Up
Drillmate Borrstöd Cevisa CHP-21G Vacforce

För övriga arbeten kring rör hänvisar vi till maskiner som du hittar i kategorin: ”Stålindustrin".