Du är här

Hem

Om Företaget

Verksamhet inleddes 1980 då starkt förankrad i import och försäljning av underhållsprodukter. Reparationselektroder från Magna Industrial var huvudprodukten.
Redan då kändes stor tillfredsställelse, inte bara med att vi kunde sälja utan också faktiskt lösa andras problem.

Mot slutet av 80-talet kom också maskiner så småningom in i bilden.
Nitto Kohkis första maskiner såldes för vår del 1987.

När Finland i början av 90-talet dök ner i devalveringar och depression ställde det även oss riktigt på allvar mot väggen. Det blev helt plötsligt 70% dyrare att köpa in varor till en marknad som just då inte fanns.

Devalveringen gav dock utrymme för en del nya erövringar för den finska industrin.
När den tidens varv Kvaerner Masa-Yards och Finnyards fick stororder, klamrade vi oss fast tack vare vår expertis gällande tekniska frågor som följde. Vi övertygade dem att vi kunde lösa problem inriktat på fasning och behandling av svetsfogar. Det blev även startskottet för vår egna produktion av maskiner, ERM-familjen.

Att vi bemästrade en del av varvens problem och fick ett visst erkännande,visar bla. faktumet att två,på den tiden rivaliserande varv, gav oss tillstånd att använda deras jättefartyg i bakgrunden på vår maskin-broschyr. Nämnas kan att de kort därefter förenades under samma flagg: STX.

Även underhållsarbeten har varit en del av inriktningarna. Ett stort projekt för oss var när hamnen i Karleby fördjupades och reparationsarbeten räckte till för uppemot ett dussin av våra svetsare.

Passionen idag är även nu att stå till tjänst när företagen skall lösa problem.
Inriktningen är dock så gott som i helhet på produktionstekniska lösningar.
Utmaningen för oss är att erbjuda maskiner både i enskilda och i kompletta former där man kan hitta effektivitet, ekonomi och befrämja arbetsmijö-synpunkter. 

Våra hemsidor skall hjälpa våra kunder att hitta in i vår tankevärld. Vi erbjuder här tekniska lösningar både i enskilda maskiner som väl i branchinriktningar med kompletterande maskiner. Vi kommer även publicera artiklar, mestadels på finska men vi översätter gärna vid önskemål, inom områden som maskin-teknik,arbetsmetoder,arbetskydd och arbetsmiljö.
Vi kommer även ta upp affärstekniska synpunkter ur både historisk och nutidsperspektiv.

Tveka inte att höra av er om ni har önskemål eller frågor,och även egna synpunkter angående artiklarna.

Varmt välkomna

Bernhard Store VD
Tendek Ky, Finland