Olet täällä

Etusivu

Yrityksestä

Tendek on alkujaan perustettu jo v.1980 ja toimii Kokkolassa.

Valmistamme raskaalle metalliteollisuudelle esikäsittelylaitteita tuotannon tehostamiseksi, teknisen laadun kehittämiseen ja yksinkertaistamaan työmenetelmiä.
Sarjavalmisteisten laitteiden rinnalla ja niitä hyödyntäen kehitämme myös laitteita asiakaskohtaisten tarpeiden mukaan.
Lisäksi tuomme maahan teollisuuden tarpeisiin työkaluja ja erikoislaitteita sekä valmistamme ympäristöteknologisia laitteita.
Laajan yhteistyöverkoston avulla pystymme myös jatkossa turvaamaan tuotekehityksen ja joustavien asiakassuhteiden jatkuvuuden.

Toiminta aloitettiin siis jo vuonna 1980 vahvasti maahantuontivetoisena ja pääpainona teollisuushuolto. Korjauselektrodit Magnalta olivat päätuotteemme ja jo silloin intohimoksemme muodostui ongelmanratkaisu asiakkaan hyväksi. 80-luvun lopun lähestyessä ensimmäiset Nitto- Kohkin koneet astuivat kuvaan, meidän osaltamme ensimmäset niistä toimitettiin asiakkaille jo vuonna 1987.

Kun suomi "sukelsi" -90 luvun alussa ja lama painoi päälle olimme vakavasti selkä seinää kohden. Tuonti kallistui 70% ja markkinat katosivat olemattomiin. Devalvaatio antoi kuitenkin tilaa uusille aluevaltauksille suomalaisessa teollisuudessa. Suurten telakoiden saamat tilaukset antoivat hetken hengitystilaa ja ammattitaitomme teknisissä sovelluksissa sekä laitteiden osalta osoitti tarpeellisuutemme. Pystyimme silloin ja nyt ratkaisemaan jyrsintää ja hitsausta koskevat ongelmat. Tämä antoi lähtölaukauksen omalle ERM- tuoteperheellemme.

Kykymme selviytyä ajan ongelmista ja vastoinkäymisistä tuotti tunnustusta, josta eräänä hienona esimerkkinä ajan kovimmat kilpailijat jotka antoivat luvat käyttää heidän jättialuksiaan taustana meidän laite-esitteissä.

Teollisuuden huolto ja ylläpito on edelleen osana suuntautumistamme mutta eräs merkittävä työllistäjä oli Kokkolan sataman ruoppaus joka työllisti reilun tusinan hitsaajiamme -90 luvun puolivälin jälkeen.

Näinollen yhtä tänään intohimonamme on palvella asiakkaita tarjoamalla laadukkaita ratkaisuja arjen haasteisiin.
Suuntanamme toimii tänään kokonaisuudessa tuotantotekniset toteutukset.
Haasteenamme on taas tarjota laitteita sekä yksittäisiin että kokonaisvaltaisiin tarpeisiin kun asiakas vaatii tehoa ja kestävää laatua unohtamatta työympäristön vaatimuksia. Tästä osoituksena 2013 aloitettu tärinämittausohjelmamme joka saa asiakkailtamme reilusti kiitosta sitä mukaa kun projektit on toteutettu

Kotisivumme on tarkoitus tuoda teidät lähemmäs meidän ajatusmaailmaamme.
Tulemme julkaisemaan artikkeleita ajan kysymyksiin liittyen ja teknisiä pulmia koskien.
Ottakaa rohkeasti yhteyttä mikäli teillä esintyy toiveita tai kysymyksiä, ehkä jopa omia näkökantoja artikkeleita koskien.

Lämpimästi tervetuloa

Tj. Bernhard Store
Tendek Ky, Finland